Anar al contingut principal
El Bloc de CatalunyaCaixa

CatalunyaCaixa Bloc

"Benvingut al bloc corporatiu de CatalunyaCaixa, un espai que neix per apropar tots els temes relacionats amb l'entitat que creiem que et poden interessar."

Anàlisi de mercats financers: la tendència baixista s'instal·la als mercats

15 abr. 2014

Torna la inestabilitat als mercats arrossegats pels números vermells en els índexs tecnològics americans.

La tendència baixista s'ha instal·lat en els mercats arrossegats pel mal comportament dels índexs dels EUA, especialment el Nasdaq, agreujat per la tensió de la crisi d'Ucraïna i l'inici de la temporada de publicació de resultats empresarials.

Molts analistes opinen que la forta retallada en els índexs prové de la sobrevaloració de moltes de les cotitzades dels índexs tecnològics, grans companyies com Google, Facebook, Yahoo! o Amazon han registrat caigudes considerables.

- D'altra banda, el FMI ha revisat a la baixa les projeccions de creixement mundial, motivat pels països emergents, especialment Rússia.

- Als EUA, a nivell macro, destaquem la confiança del consumidor de la Universitat de Michigan que puja i se situa en màxims dels últims 9 mesos.

- A Europa destaquem la revisió de Fitch d'estable a positiu del rating de Portugal. Alhora que Grècia tornava a emetre deute al mercat després del seu rescat el 2010.

- Segueix la preocupació a la Xina després de la publicació de les dades d'inflació, una de les dades que podria empènyer al govern xinès a crear mesures d'estímul. L'IPC ha pujat un +2,4% respecte a l'any anterior, especialment pel component d'aliments, encara que molts opinen que aquesta dada podria estar distorsionada per les festes de cap d'any.

Aquesta setmana serà a mig gas motivada per les festivitats dels mercats i poques dades macro. Destaquem IPC del Regne Unit i els EUA, vendes al detall nord-americans o indicador ZEW d'Alemanya. Seguirem amb especial interès la publicació de resultats i la crisi d'Ucraïna, així com els moviments de Putin.

                                                    Descarrega't l'informe de mercats complet

                                                        

Més informació al web de CatalunyaCaixa Inversió i al perfil de Twitter @CXinversio.

Banca Km0: CatalunyaCaixa destina 96.998 euros a entitats socials

14 abr. 2014

CatalunyaCaixa destinarà 96.998 euros a entitats socials en el marc del projecte de la targeta Catalunya Solidària. 

Un cop finalitzada la primera edició del projecte, s'obre una nova convocatòria d'ajuts on les entitats s'hi poden presentar fins al 25 de maig del 2014.


Els 96.998 euros de la primera edició del programa de la targeta Solidària seran donats a la Federació Catalana Banc dels Aliments, l'Associació Catalana pro Persones amb Sordceguesa (APSOCECAT) i la Fundació Mans a les mans.

L'import final és una donació que fa CatalunyaCaixa equivalent al 0,10% de l'import de les compres efectuades pels clients titulars de la targeta Solidària. En total, 55.000 clients han fet incrementar la xifra dia a dia participant d'aquesta iniciativa. Els clients han pogut fer seguiment de la quantitat acumulada mitjançant un comptador disponible al web de CatalunyaCaixa. Uns clients que han estat protagonistes del projecte des del primer dia, ja que van ser ells qui van triar les entitats beneficiàries a través d'un sistema de votació online.

Atesa la bona acollida del projecte, s'ha iniciat una nova edició. Així, les entitats sense ànim de lucre que operin a Catalunya poden optar a ser les noves beneficiàries dels ajuts econòmics que els atorgarà CatalunyaCaixa. Les sol·licituds es poden presentar fins al 25 de maig a través del formulari disponible al web. Un cop inscrites, el mes de juny els clients titulars de la targeta podran votar els projectes i finalment, al setembre es donaran a conèixer les tres entitats beneficiàries de la convocatòria 2014. En aquesta edició, l'import es calcularà amb les compres realitzades des de l'abril del 2014 al març del 2015.

La Targeta Solidària estableix un vincle emocional tant per la implicació social com per la contribució dins del territori, ja que són els propis clients qui decideixen quines entitats, de les que realitzen la seva activitat a Catalunya, són les beneficiàries i amb les compres fetes amb la seva targeta estan repercutint en un benefici per a la societat. La iniciativa constitueix doncs una clara expressió de l'essència de la proximitat de la banca Km0, pel compromís de CatalunyaCaixa amb l'impuls de l'economia local i el desenvolupament del territori.

 

Coneixes les entitats i els projectes beneficiaris de la primera edició?  

 

La Federació Catalana Bancs dels Aliments lluita contra la fam en l'entorn més immediat. L'entitat treballa per evitar que es malbaratin aliments i per fer-los arribar a les persones que més ho necessitin. L'ajut de CatalunyaCaixa es destinarà a millorar la situació nutricional de les més de 240.000 persones que actualment atenen i a poder arribar a un col·lectiu més ampli que també pugui necessitar-ho.

APSOCECAT treballa en favor que les persones amb sordceguesa puguin viure una vida independent, integrada en la societat. També dóna suport a les famílies de les persones afectades per aquesta discapacitat sensorial. L'ajut que concedeix CatalunyaCaixa es destinarà als programes d'atenció individualitzada i a la formació de professionals específics, anomenats 'mediadors en sordceguesa'.

La Fundació Privada Mans a les mans treballa en l'àmbit de l'educació amb nens i joves en risc d'exclusió social de l'antic Can Tunis, actualment barris de la Marina-Zona Franca (Barcelona). L'entitat porta a terme reforç escolar i educatiu, atenció a nens amb necessitats bàsiques no cobertes, suport als joves per a la continuació dels estudis i formació inicial per a la inserció laboral. L'ajut de CatalunyaCaixa es destinarà a incrementar els projectes socioeducatius, així com a ampliar el local i rehabilitar-lo per fer-lo accessible i així poder atendre un major nombre de nens i joves.

#SantJordiCX - CatalunyaCaixa et regala el llibre que tu vulguis per Sant Jordi

11 abr. 2014

El proper 23 d'abril, dia de Sant Jordi, a CatalunyaCaixa farem tota una marató de llibres i tweets.

Sortejarem llibres entre els seguidors del nostre perfil de Twitter @CXinfo. Des de les 9h a les 19h farem un sorteig de 3 llibres cada hora.  

 

Participar és molt senzill. Només caldrà ser seguidor de @CXinfo i fer un tweet el dia 23 d'abril que inclogui el hashtag #SantJordiCX, una menció a @CXinfo i el títol del llibre que voldries que et regaléssim. Tu decideixes quin vols. Així de fàcil!

Si encara no ens segueixes, fes-ho ara:

  

Entre tots els tweets rebuts, es farà un sorteig automàtic aleatori del qual sortiran 3 guanyadors cada hora. I un pots ser tu.

Participa-hi durant tot el dia, prova sort cada hora!

Aquesta iniciativa respon a la nostra aposta per la filosofia de Banca Km.0, que es tradueix en el foment de les activitats del nostre territori d'origen, aquelles que la gent sent com a pròpies, i en la proximitat al dia a dia de les persones. I el dia de Sant Jordi n'és un clar exemple, una festa molt arrelada, que es viu intensament a tot Catalunya i que volem compartir amb tu. 

Consulta les bases legals del sorteig aquí.


Ets un apassionat del running? Inscriu-te a les properes CX Curses

4 abr. 2014

Avui s'obre el període d'inscripcions per a la CX Cursa Delta Prat, l'emblemàtica cursa popular de 10km que cada any omple de runners els carrers d'El Prat de Llobregat.

La d'enguany és la 15a edició d'aquest esdeveniment atlètic organitzat pel Periòdic Delta i l'Associació d'Atletisme Pratenc, que la ciutat acollirà amb gran esperit festiu el 15 de juny.

La prova es limita a 1.000 participants, xifra que s'ha assolit en edicions anteriors amb facilitat. Si no te la vols perdre, no esperis als darrers dies per inscriure't!

Es tracta d'un clàssic de primer nivell entre les curses urbanes de fons de 10km. La cursa transcorre sobre un circuit planer i homologat de dues voltes de cinc kilòmetres, amb sortida i arribada a les pistes d'atletisme Moisès Llopart del Complex Esportiu Sagnier.  

 

A més del recorregut de 10km, a les 10:45  es realitzaran 3 curses infantils adequades segons edat fins als 13 anys. Les inscripcions les pots fer a la mateixa pàgina web.

 

També estan obertes les inscripcions per a la CX 10Km de Girona, que recorrerà la capital del Gironès el 27 d'abril.

En la seva 17a edició, presenta a més dues curses infantils adaptades segons l'edat dels participants. Així els més menuts (fins a 9 anys) faran un recorregut de 600m i per als que tinguin fins a 12 anys s'amplia fins als 1.300m.

 

L'itinerari ampliat de cada cursa es pot consultar fent clic a la següent imatge:

 

 

Esperem que ambdues curses siguin un èxit com ho va ser  el cap de setmana passat la CX Cursa Bombers Lleida 2014, amb rècord de participació: més de 3.500 inscrits. La cursa va ser tota una festa a la ciutat de Lleida. Pots consultar la classificació final al web de la cursa.

A CatalunyaCaixa apostem per aquests esdeveniments esportius populars pel vincle que les curses creen amb el territori i la seva gent. La nostra participació és un reflex més de la Banca Km.0 - Banca de proximitat, lligada al foment de les entitats i activitats del nostre territori i la proximitat a les persones. A més, des de CX donem suport a iniciatives d'aquest tipus per la contribució al foment de la cultura de l'esforç i de la superació. 

Anàlisi de mercats financers: Setmana positiva a les borses europees

31 març 2014

Setmana positiva per a les borses europees, recolzades per referències macroeconòmiques positives i la possibilitat de nous estímuls dels Bancs Centrals.

El president del Bundesbank va fer unes declaracions admetent la possibilitat que el BCE pugui activar un programa de compres d'actius, si bé requereix un profund debat sobre els possibles efectes secundaris.

A Europa va destacar la publicació de les estimacions preliminars dels PMI, especialment el de França, que sorprenia favorablement al situar-se novament per sobre de la zona d'expansió, tant el manufacturer (51,9) com el de serveis (51,4).

Els PMI d'Alemanya es van mostrar sòlids, però es van situar per sota del què s'esperava. Tant aquests com el de l'Eurozona es mantenen per sobre de 50, és a dir, per sobre de la frontera que separa contracció i creixement econòmic.

El Banc d'Espanya va revisar a l'alça el creixement del PIB per al 2014 i 2015, fins a 1.2% i 1.7%.

Per la seva part, als EUA vam observar un avançament més gran del previst de la confiança dels consumidors, situant-se en màxims des de 2008.

A la Xina vam tornar a recollir dades que fan pensar que el gegant asiàtic pot estar patint una desacceleració econòmica. Així, l'estimació preliminar del PMI HSBC de la Xina s'allunyava encara més de la frontera d'expansió (50) en caure a mínims dels últims 8 mesos (48,1). És la cinquena caiguda consecutiva d'aquesta dada.

Aquesta setmana seguirem atents a qualsevol possible moviment per part del BCE, especialment de cara a la reunió de política monetària de dijous, a l'IPC de l'Eurozona, que podria situar-se en un nou mínim històric, a les dades de ISM manufacturer i de serveis als EUA, i a les diferents subhastes de deute europeu.

                                                    Descarrega't l'informe de mercats complet

                                                        

Més informació al web de CatalunyaCaixa Inversió i al perfil de Twitter @CXinversio.

Els resultats de CatalunyaCaixa marquen una nova etapa

28 març 2014

CatalunyaCaixa inaugura una nova etapa tornant a beneficis i acomplint el procés de reestructuració establert. 


El 2013 CX va registrar un benefici net de 532,2 milions d'euros i 167,8 milions de marge d'explotació proforma, confirmant la tendència positiva dels darrers trimestres de l'any anterior. Al 2013 l'entitat comptava amb uns actius consolidats de més de 60.000 milions d'euros. A més, el rati de solvència de capital principal pujava fins al 14,4% i assolia els 15.000 milions de liquiditat.

En la nova etapa, CatalunyaCaixa centra el negoci en el territori d'origen, donant lloc a la Banca Km.0, basada en la proximitat i traduïda en un tracte directe i de confiança amb el client. CatalunyaCaixa focalitza l'activitat en donar un servei de banca minorista de qualitat a particulars, pimes i microempreses.

A Catalunya, CX concentrarà la seva activitat mitjançant 715 oficines i 4.600 empleats, donant servei a 3.600.000 clients, que suposen una quota de mercat de l'11%. Aquesta xarxa comercial dóna una cobertura del 90,7% de la població catalana.  

 

Anàlisi de mercats financers: la FED i les dades macro permeten una setmana positiva

24 març 2014

Setmana positiva suportada per la reunió de la FED i les bones dades macro, alhora que el focus d'inestabilitat política de Crimea es tranquilitza.

La reunió de la FED es va saldar amb una nova reducció del QE en uns altres 10.000 M $, alhora que es va anunciar que la taxa d'atur deixava de ser un referent per al canvi de política monetària. S'estima que la retirada d'estímuls finalitzi a la tardor. La producció industrial al febrer va créixer lleugerament, especialment el component manufacturer. També la inflació de gener va repuntar a la baixa gràcies a que els components d'energia i aliments es van mantenir estables.

Avui dilluns s'han publicat les xifres avançades de la indústria manufacturera a Xina que han estat pitjors del que s'esperava. En canvi, amb prou feines ha tingut impacte en els mercats borsaris per la convicció dels inversors que les autoritats xineses aprovaran mesures expansives en breu.

A Europa, la setmana va estar esquitxada pels esdeveniments a Crimea que van culminar amb l'annexió de la regió a Rússia després del referèndum de la setmana passada. Una altra notícia d'interès per al mercat va ser la propera ratificació de l'acord sobre el Mecanisme Únic de Resolució provisionat amb 55.000 M ¿ en 8 anys.

A nivell macro destaquem la dada IPC de la zona euro que va augmentar lleugerament al febrer i l'índex ZEW de confiança empresarial alemanya que retrocedia per sota de la zona dels 50 punts, molt possiblement afectat per les turbulències a Crimea i l'impacte en l'economia germànica.

El focus d'aquesta setmana se centrarà als EUA amb la revisió del PIB del 4rt. trimestre i l'enquesta del consumidor de la Universitat de Michigan. A la zona euro, destaquem l'indicador IFO alemany, la confiança del consumidor i els PMI de març. A Espanya, tornen els tècnics de la troica per revisar el programa de rescat a la banca espanyola. Al Japó destaquem: inflació, atur, despesa familiar i vendes al detall.

                                                    Descarrega't l'informe de mercats complet

                                                        

Més informació al web de CatalunyaCaixa Inversió i al perfil de Twitter @CXinversio.

Banca Km.0: Inscriu-te a la CX Cursa Bombers Lleida 2014

19 març 2014

Ja queden pocs dies... El proper 30 de març tindrà lloc la CX Cursa Bombers Lleida 2014, el gran esdeveniment del running a la capital del Segrià.

Aquesta serà la 4a edició de la cursa popular organitzada per l'Agrupació Cultural Recreativa Bombers de Lleida, que omple els carrers i recorre la ciutat amb gran esperit festiu.

 

A CatalunyaCaixa hi col·laborem des de la primera edició, el 2011. Hem apostat des de sempre per aquest esdeveniment pel vincle que la cursa crea amb el territori i la seva gent. En aquesta 4a edició, refermem el nostre compromís com a patrocinador principal. La nostra participació és la traducció de la Banca Km.0 - Banca de proximitat, lligada al foment de les entitats i activitats del nostre territori, aquelles que la gent sent com a pròpies, i la proximitat al dia a dia de les persones. A més, des de CX donem suport a iniciatives d'aquest tipus per la contribució al foment de la cultura de l'esforç i de la superació.

 

La CX Cursa Bombers Lleida ha anat creixent cada any, implicant a més persones, ampliant les activitats paral·leles i, en definitiva, convertint-se en un referent a la província de Lleida. 

Cadascú tria el repte a assolir! 

L'edició d'enguany presenta una novetat: els corredors podran triar entre la cursa habitual de 10km o fer la versió reduïda de 5,5km. D'aquesta manera podran participar més runners i completar la cursa sense problemes. Revisa el recorregut i tria quin és el teu repte. 

Any rere any, el nombre de participants ha anat augmentant, superant amb escreix l'anterior. A menys de dues setmanes per a la cursa, ja són més de 2.500 els inscrits i s'espera arribar als 3.500 participants. Tots els corredors rebran la samarreta obsequi i la bossa de corredor.

Fes ja la teva inscripció directament al web de la CX Cursa Bombers Lleida 2014.


Anàlisi de mercats financers: Ucraïna i Xina provoquen forts retrocessos als principals índexs de renda variable

17 març 2014

Forts retrocessos als principals índexs de renda variable, amb la vista posada en el conflicte a Ucraïna i les creixents tensions entre Rússia i la Unió Europea, d'una banda, i la preocupació entorn dels símptomes de desacceleració de l'economia xinesa.

- Aquesta preocupació per l'economia asiàtica s'ha incrementat davant unes dades macro més que decebedores, amb una caiguda de les exportacions de més del doble del que s'esperava (18,1%), i les dades de creixement més fluixes en diversos exercicis de vendes al detall, producció industrial i d'inversió d'actius, així com els temors a més fallides de companyies del sector industrial davant la combinació d'elevats nivells d'endeutament i situació de crisi financera.

- Als EUA hem vist com queia la confiança dels consumidors de 81,6 a 79,9, quan s'esperava que augmentés. Les peticions setmanals d'atur i les vendes al detall van tenir un to més positiu.

- També vam recollir lectures mixtes a Europa. El to negatiu va venir de mà de la producció industrial espanyola, amb millors dades de vendes minoristes i, a Alemanya, de balança comercial.

- Al costat del bon comportament de les subhastes de deute espanyol, cal destacar la col·locació d'Irlanda a 10 anys, amb un tipus inferior al 3%. Aquesta setmana tindrem a Espanya referències a curt i llarg termini (des dels 3 mesos fins als 15 anys).

Estarem atents a la reunió de política monetària de la Reserva Federal Nord-americana, on creiem que pot reduir novament el programa de compra de deute, així com l'IPC de febrer, la producció industrial, i algunes dades de confiança manufacturera.

A Europa coneixerem l'IPC de l'eurozona, i la confiança dels consumidors, i seguirem atents a l'evolució de la crisi a Crimea.

                                                    Descarrega't l'informe de mercats complet

                                                        

Més informació al web de CatalunyaCaixa Inversió i al perfil de Twitter @CXinversio.

CatalunyaCaixa eCommerce, present a l'eShow Barcelona 2014

12 març 2014

Avui i demà se celebra a Barcelona l'eShow, el principal circuit firal adreçat a professionals de l'entorn online dedicat a eCommerce, marketing online, social media, mobile, hosting & cloud computing i digital signage. En aquesta edició 2014, l'esdeveniment acull més de 120 expositors i 200 conferenciants.

CatalunyaCaixa referma l'aposta per aquest esdeveniment i hi torna a estar present, com en edicions anteriors, amb espai propi d'atenció al visitant (estand 35). Un extens grup de gestors especialitzats en eCommerce oferiran informació sobre els diferents productes i serveis que ofereix CatalunyaCaixa en matèria de pagaments online per aconseguir l'èxit en negocis de venda per Internet. Si hi assisteixes i vols ser atès a l'estand de CatalunyaCaixa a l'eShow Barcelona 2014 pots demanar cita prèvia en aquest link.

A més, Mònica Parada, eCommerce Director de CatalunyaCaixa, oferirà una sessió on explicarà com els mitjans de pagament poden ajudar a augmentar la conversió de visites en vendes. Un recull molt pràctic d'aspectes bàsics a tenir en compte a l'hora de configurar la passarel·la de pagament, dels quals ja vàrem donar uns apunts en l'entrada anterior d'aquest mateix bloc: Consells de CatalunyaCaixa per incrementar vendes en eCommerce. La sessió tindrà lloc dijous 13 a les 10.15h a l'espai A-04.

La presència de CatalunyaCaixa en edicions anteriors ha permès l'assessorament a persones interessades en iniciar el seu negoci online o empreses que ja estaven a la xarxa i que es plantejaven fer créixer el seu negoci obrint-se a la internacionalització, establint noves línies empresarials o ampliant oferta.

En cada edició, CatalunyaCaixa presenta novetats de producte i serveis. Entre les d'enguany, destaca el nou CX Virtual, un servei que aglutina diferents productes d'eCommerce per acompanyar els negocis que venen per Internet o que volen iniciar-se en aquest àmbit. A més, CX col·labora amb eComm360 per poder oferir al client un servei per crear una botiga online, així com assessorament especialitzat.

Recordem que en la forta aposta de CatalunyaCaixa pel comerç electrònic, l'entitat disposa de l'espai CX eCommerce amb notícies i informació d'utilitat per a negocis online.

La presència en esdeveniments d'aquest tipus respon al posicionament de CatalunyaCaixa en Banca Km.0, donat que són una excel·lent oportunitat per estar a prop del client i assessorar-lo in situ amb gestors especialitzats que coneixen les seves necessitats reals. 

Anàlisi de mercats financers: les principals places borsàries tanquen gairebé planes o en verd

10 març 2014

La relaxació de les tensions a Ucraïna i la bona dada d'ocupació nord-americana van ajudar a no tenir del tot una mala setmana, tancant les principals places borsàries gairebé planes o en verd. 

- La setmana s'ha vist molt marcada pel conflicte d'Ucraïna, especialment els mercats europeus, la borsa de Moscou es va desplomar en un dia prop del -11%, tancant la setmana amb una caiguda del -7%, la major des de maig de 2012. La tensió segueix latent i molts inversors es pregunten com afectarà al subministrament de matèries primeres que es realitza a través d'aquest país.

- D'altra banda, la reunió del BCE es va saldar sense cap nova mesura d'estímul i sense tocar els tipus d'interès en el 0,25%. Alhora que s'ha revisat a l'alça el creixement de 2014 fins al 1,2% i les previsions d'inflació es revisen a la baixa fins a l'1%.

- A finals de setmana els EUA ens oferien una alenada d'aire fresc amb una bona dada de creació d'ocupació que confirma que les dades anteriors estaven esbiaixades pel mal temps. La creació d'ocupació nord-americana al febrer va ser de 175.000 persones, millor del que s'esperava que eren 149.000, des dels 129.000 anteriors. En canvi, l'inesperat repunt de salaris sens dubte serà molt debatut en la propera reunió de la FED.

- A la Xina segueixen les males dades. Aquest cap de setmana s'ha publicat la balança comercial on les exportacions s'han desplomat un -18%, el que incrementa els dubtes sobre la zona.

Les principals referències d'aquesta setmana seran, als EUA, els inventaris i les vendes al detall, els preus de producció i l'enquesta de consum de Michigan.

Pel que fa a la zona euro, disposarem de la producció industrial d'Espanya, la balança comercial i costos laborals a Alemanya, i el desglossament del PIB a Itàlia i a Grècia. A més de l'informe del BCE. 

                                                    Descarrega't l'informe de mercats complet

                                                        

Més informació al web de CatalunyaCaixa Inversió i al perfil de Twitter @CXinversio.

Consells de CatalunyaCaixa per incrementar vendes en eCommerce

5 març 2014

Per a un negoci online, millorar la plataforma de pagament pot suposar increments en la facturació de fins al 50%, per la qual cosa la seva correcta configuració és clau.

Amb la finalitat d'oferir consells per optimitzar la passarel·la de pagament en eCommerce i així augmentar vendes, el passat 20 de febrer va tenir lloc un webinar organitzat per Nominalia i impartit per Mònica Parada, eCommerce Director de CatalunyaCaixa.

Al seminari, Parada va realitzar unes recomanacions pràctiques de molta utilitat per a comerços online:

- Conèixer els diferents sistemes de pagament que podem incloure i els avantatges de cadascun d'ells. Analitzar les seves taxes de conversió de visites en vendes i els seus costos, per a introduir en la plataforma més d'un mitjà de pagament. Quantes més opcions tingui l'usuari per abonar l'import de la seva compra, major conversió en vendes tindrà el negoci.

- Generar confiança durant el procés de pagament. Per a això és imprescindible incorporar mesures de seguretat i sobretot, donar-les visibilitat. El client ha de percebre la seguretat durant el procés de compra. A això ajuda també que la passarel·la de pagament estigui personalitzada amb el mateix disseny que el web i que s'ofereixi informació de contacte en cas que es produeix algun error.

- Facilitar el procés a l'usuari. La plataforma de pagament ha de respondre a  les necessitats del client. Per això, el comerç ha de pensar que l'usuari pot connectar-se a través de diversos dispositius (web, mòbil) i, per tant, la pàgina haurà de tenir un disseny optimitzat per a aquests canals. Un altre aspecte que facilita la compra és recordar les dades del client, el comprador recurrent agraeix que les seves dades de transaccions anteriors siguin emmagatzemades per simplificar el pagament en les següents.

- Analitzar la informació de les transaccions retrocedides i no completades. El sistema de pagaments ofereix diferents indicadors per al comerç com la taxa de conversió, el tipus de denegacions que es produeixen, la ràtio de devolució i el nombre d'operacions fraudulentes. Analitzar les seves causes i fer seguiment de les compres no completades ajuda a la prevenció de possibles fraus futurs.

- Adaptar els mitjans de pagament a la internacionalització. Perquè el comerç pugui rebre comandes de tot el món, la plataforma de pagaments ha d'estar disponible en quants més idiomes millor i ha de convertir els imports al major número possible de divises, a més de conèixer els sistemes de compra per Internet més freqüents a cada país. 

El webinar es pot consultar íntegre a Escuela de Internet, bloc de Nominalia, empresa de dominis, hosting, protecció de marca en línia i altres serveis de presencia online. 

Recordem que, en la seva aposta pel comerç electrònic, CatalunyaCaixa disposa de l'espai CX eCommerce, amb interessants entrevistes a influencers del sector, notícies i informació d'utilitat per a negocis online, casos d'èxit i agenda d'esdeveniments.

Els professionals del departament d'eCommerce de CatalunyaCaixa donen servei i assessoren a comerços en tots els sectors del negoci online. El fet de disposar de gestors especialitzats en cada segment, respon al posicionament de CatalunyaCaixa como a entitat que exerceix la Banca Km.0, pròxima al client i a les seves necessitats específiques.


Anàlisi de mercats financers: setmana positiva en la majoria de mercats

4 març 2014

Setmana positiva en la majoria de mercats, si bé el conflicte a Ucraïna es converteix en un important focus d'inestabilitat. 

En la seva compareixença davant el Senat, Janet Yellen va afirmar que la Reserva Federal continuarà amb el seu programa de retallada en les compres d'actius, si bé va deixar la porta oberta a reconsiderar aquesta estratègia davant un empitjorament de les perspectives econòmiques de manera significativa als Estats Units, impulsant així les cotitzacions de les borses.

A Europa, diferents membres del Banc Central Europeu han insistit aquesta setmana que, si cal, es prendran totes les mesures necessàries per tal de contrarestar el perill a un entorn de deflació, especialment d'acord amb les previsions de la Comissió Europea, que rebaixa la inflació del 2014 a l'1% i el 2015 al 1,3%.

A la Xina, va destacar la marcada depreciació del iuan, que podria anticipar una possible ampliació del rang de fluctuació de la divisa.

El Banc Central del Brasil va pujar els tipus 25 punts bàsics, situant-los en el 10,75% en el que podria ser l'inici del final de la política de pujades de tipus d'interès. 

Les subhastes europees de deute de la setmana passada van tenir de nou bona acollida en to general.

Moody's va elevar la qualificació creditícia del deute espanyol, amb outlook positiu per a la seva evolució. En canvi, recollíem una revisió a la baixa del PIB espanyol (fins a 0,2%) per al 4t trimestre de 2013. L'estimació preliminar de la inflació de febrer se situava en el 0%.

Aquesta setmana estarem atents a la desocupació a Espanya, així com l'estimació preliminar de l'IPC tant espanyol com de l'Eurozona, el PIB de l'Eurozona i la reunió de política monetària del BCE, en la qual es coneixerà l'estimació d'inflació per al 2016. Als EUA tindrem el llibre Beix de la FED, que no es preveu que reculli dades que modifiquin la política de retallades en el programa de deute.  

                                                    Descarrega't l'informe de mercats complet

                                                        

Més informació al web de CatalunyaCaixa Inversió i al perfil de Twitter @CXinversio.

Banca Km.0: CatalunyaCaixa, compromesa amb el Nàstic de Tarragona

26 feb. 2014

CatalunyaCaixa i el Gimnàstic de Tarragona SAD han signat un acord de col·laboració que referma el compromís entre ambdues entitats i la seva forta vinculació al territori tarragoní.

Aquest acord respon a l'aposta de CatalunyaCaixa per la filosofia de Banca Km.0, que es tradueix en el foment de les entitats i activitats del seu territori d'origen, aquelles que la gent sent com a pròpies, i la proximitat al dia a dia de les persones. A més, CX dóna suport a iniciatives d'aquest tipus per la contribució al foment de la cultura de l'esforç i de la superació, valors molt lligats a l'entitat. 

El conveni té vigència d'un any i contempla la presència de CatalunyaCaixa en les tanques publicitàries del Nou Estadi, amb capacitat per a 14.500 espectadors, així com en l'equipament del conjunt grana.

La relació del Nàstic i CX es remunta a l'any 1995. Amb l'acord signat avui, CatalunyaCaixa no només renova els seu compromís amb el club esportiu, sinó que l'amplia ja que enguany s'hi suma la col·laboració en la Cursa Nàstic 2014, organitzada anualment pel club i on es preveu la participació de més de 1.000 corredors.

La signatura ha tingut lloc a les instal·lacions esportives del Nàstic, amb la presència del seu president, Josep Maria Andreu, i del director territorial de CatalunyaCaixa a Tarragona, Ignasi Martínez.

Anàlisi de mercats financers: els índexs borsaris no mantenen els guanys

25 feb. 2014

Després de la intensificació dels conflictes geopolítics, la volatilitat de les divises emergents i la debilitat d'algunes dades macro, els índexs borsaris no aconsegueixen mantenir els guanys.

 

El focus de la setmana es va centrar en el mercat de divises on es va viure una altra setmana de tensió. La violència desfermada en països com Ucraïna i Veneçuela, juntament amb els símptomes de desacceleració a la Xina, afavoreixen nous descens en les divises emergents.

Una de les dades macro de la setmana va ser l'índex PMI de la Xina que torna a revifar els temors a una desacceleració. L'indicador de l'activitat manufacturera va caure el febrer des dels 49,5 fins als 48,3 punts, encara que són molts qui posen en quarantena la dada, atès que seguim amb les celebracions del nou any lunar.

Als EUA es van publicar les actes de l'última reunió de la FED, on es constatava la intenció de seguir endavant amb la retirada dels estímuls, malgrat els creixents símptomes de debilitat en les dades macro americanes. Fins i tot, diversos membres de la Reserva Federal van incidir ja en una propera pujada de tipus.

La percepció sobre l'economia europea segueix sent favorable després l'índex PMI compost de l'àrea euro i l'índex ZEW de confiança empresarial alemanya. La subhasta de deute alemany d'aquesta setmana es va saldar amb una col·locació inferior al que s'esperava, en canvi, la del deute espanyol va ser un èxit. Pel que fa a Espanya, Moody's va decidir divendres elevar el rating del deute públic espanyol fins Baa2 des de Baa3. A més, li ha assignat un outlook positiu.

Aquesta setmana seguirem amb especial atenció als EUA: confiança del consumidor de febrer (Conference Board i la de la Universitat de Michigan) i PIB estimat del 4T 2013. També es publicarà el PIB estimat del Regne Unit. A Europa destaquem l'indicador de confiança empresarial IFO i l'IPC de la zona euro.  

                                                    Descarrega't l'informe de mercats complet

                                                        

Més informació al web de CatalunyaCaixa Inversió i al perfil de Twitter @CXinversio.