Anar al contingut principal
El Bloc de CatalunyaCaixa

CatalunyaCaixa Bloc

"Benvingut al bloc corporatiu de CatalunyaCaixa, un espai que neix per apropar tots els temes relacionats amb l'entitat que creiem que et poden interessar."

Anàlisi de mercats financers: els mals resultats empresarials als EUA marquen una setmana molt fluixa

28 jul. 2014

Setmana molt fluixa pels mercats financers arrossegats pels mals resultats empresarials als EUA i les persistents tensions geopolítiques a Ucraïna. L'IBEX es desmarca del grup gràcies a unes bones dades d'ocupació.

Arrencàvem la setmana amb actualització de les projeccions de creixement del FMI en les que es redueix el creixement mundial fins 3,4% (tres dècimes menys), motivat pel feble creixement del 1er trimestre dels EUA i l'estimació a la baixa del PIB de Rússia afectat per les tensions geopolítiques a la zona.

Destaquem als EUA la publicació dels resultats de Visa i Amazon que es van situar per sota de les previsions.

A Europa, el dèficit públic del 1T ha augmentat fins a un 2,7% del PIB vs. 2,6% anterior, motivat pel descens dels ingressos. A Alemanya, l'indicador de clima de negocis de l'institut IFO va quedar en 108 vs 109,4 estimat, molts analistes opinen que les tensions geopolítiques són les causants de la debilitat de la dada.

El Banc Central de Rússia ha pujat els tipus al 8%, una mostra clara que manté una lluita constant contra la fuga de capitals davant la no resolució del conflicte a Ucraïna. 

Als països perifèrics europeus destaquem l'elevació del ràting del deute portuguès per Moody's fins a Ba1 des Ba2, amb outlook estable, el que ofereix una mica de tranquil·litat després dels agitats dies anteriors. A Espanya, l'ocupació va augmentar en 402.400 persones en el 2n trimestre, el major augment en aquest període des de 2005 i la primera creació anual d'ocupació en sis anys. L'ocupació augmenta especialment en el sector privat i el sector serveis. La taxa d'atur cau per sota del 25%, fins a un 24,47%.

Aquesta setmana disposarem de la primera estimació del PIB del 2T i les dades d'ocupació dels EUA, alhora que hi haurà reunió de la FED. A la zona euro disposarem de les vendes al detall i atur d'Alemanya. Al Japó es publicarà la producció industrial, despeses de les famílies i atur. 

                                                    Descarrega't l'informe de mercats complet

                                                        

Més informació al web de CatalunyaCaixa Inversió i al perfil de Twitter @CXinversio.

CatalunyaCaixa abona l'estalvi del 25% en transport públic a 6.500 clients

25 jul. 2014

Un total de 6.500 clients de CatalunyaCaixa que utilitzen sovint el transport públic reben aquest mes de juliol l'abonament del 25% de descompte de la despesa que han realitzat en aquest concepte mitjançant qualsevol targeta de pagament CX a la xarxa de transports públic formada per autobús urbà o interurbà, Renfe i Renfe Rodalies, Ferrocarrils (FGC), metro i tramvia.

Es tracta del primer pagament trimestral corresponent a la campanya iniciada l'abril d'aquest any. En faltaran encara dos més, així cada tres mesos s'anirà abonant l'estalvi generat fins que finalitzi la promoció, el 31 de desembre. Es preveu que, en conjunt, la xifra sigui de 332.000 euros.

Els 6.500 clients que ara reben l'abonament s'hi van adherir a la promoció fins al 30 de juny passat domiciliant la nòmina, conscients que el transport públic suposa un petit pagament unitari que amb l'ús freqüent s'acaba convertint en una despesa a tenir en consideració. Precisament, a CatalunyaCaixa vàrem posar en marxa aquesta iniciativa pensant en ajudar a l'usuari en l'estalvi del pressupost habitual de la seva economia familiar.

La resposta positiva dels clients posa de manifest l'èxit del concepte de Banca Km.0, que a més d'expressar la proximitat del servei, integra el compromís de l'entitat amb l'impuls de l'economia i el desenvolupament del territori. D'aquesta manera, a CatalunyaCaixa ens apropem als aspectes més quotidians de la realitat social, un punt molt valorat pels nostres clients.

Per vacances, banca fàcil a CatalunyaCaixa

17 jul. 2014

Si marxes de vacances, recorda que a CatalunyaCaixa tens a la teva disposició un servei de banca fàcil que et permet seguir operant a distància amb els teus comptes i altres productes contractats.

Tant si hi accedeixes des de web, dispositiu mòbil o tablet pots tenir accés a un gran ventall de funcionalitats que et facilitaran la gestió de les teves finances de manera no presencial. Amb la targeta de coordenades que pots sol·licitar a la teva oficina, podràs consultar i gestionar els productes contractats amb CX.

Per exemple, entre les operacions més habituals, de les relatives a comptes, amb un simple cop d'ull podràs consultar el teu saldo en compte i veure el detall dels moviments. També pots efectuar traspassos i transferències, guardar-los per si de cas en un futur necessites repetir la mateixa operació, consultar els ja efectuats, donar d'alta transferències periòdiques i transferir diners de comptes a altres entitats. I per descomptat, consultar els rebuts domiciliats, donar-los de baixa i fins i tot tornar-los, o realitzar el pagament de rebuts no domiciliats.

Una altra de les operatòries més freqüents és la relacionada amb les targetes. Podràs activar-les, canviar el PIN i demanar un duplicat d'aquest, veure l'extracte acumulat de la teva targeta, realitzar el pagament anticipat, canviar el sistema de pagament i activar el servei d'alertes (per rebre avisos si es realitzen pagaments o reintegraments superiors a l'import que tu determinis, si la teva targeta està bloquejada, o per obtenir l'extracte mensual o saber si has superat el crèdit disponible, entre d'altres).

I moltes més operacions per als teus dipòsits, préstecs, fons, valors i per als teus productes d'empresa. A més tens la possibilitat de personalitzar menús, de manera que podràs establir com a preferides aquelles operacions que realitzis freqüentment perquè sigui més ràpid accedir a elles.

És un canal de comunicació directa amb el teu gestor. Podràs contactar amb ell des de qualsevol lloc i en qualsevol moment. A CatalunyaCaixa apostem per la proximitat tot seguint la filosofia de Banca Km.0 i per això facilitem als clients eines que l'acosten al seu gestor a través de la banca en línia.

Aquests són alguns dels avantatges. Però n'hi ha molts més, esperem que tu els provis directament accedint a la banca fàcil. I per si de cas vols veure'n un exemple, et recomanem aquest vídeo:

 

També et convidem a consultar el Xat Expert realitzat recentment sobre banca fàcil amb Àgata Viloca, directora del Departament de Desenvolupament de Negoci Multicanal, per ampliar informació.  I qualsevol consulta que tinguis sobre aquest servei, te la podran resoldre al perfil de Twitter @CXclients.

Anàlisi de mercats financers: setmana en vermell especialment la dels països europeus perifèrics

14 jul. 2014

Setmana en vermell especialment la dels països europeus perifèrics, en part pel sector bancari després de l'alerta sobre la situació financera del banc lusità: Banco Espiritu Santo (BES), el major banc portuguès.

Setmana en vermell que arrossega la rendibilitat mensual de la majoria d'índexs borsaris en negatiu, especialment la dels països europeus perifèrics en part pel sector bancari, després de l'alerta sobre BES. Després de la inestabilitat a la zona, l'euro es depreciava per sota els 1,36 dòlars.

D'acord amb les últimes actes publicades de la FED es manté la cautela en la retirada d'estímuls financers, els analistes estimen que el programa QE finalitzi a la tardor, alhora que les primeres pujades de tipus es produeixin durant el primer semestre del 2015. També es desprèn preocupació per l'evolució de l'IPC nord-americà.

A Alemanya es va publicar la balança comercial de juny que mostrava superàvit, i la producció industrial que va sorprendre al caure un -1,8%, la retallada més gran en 2 anys. El govern alemany espera una millora de la dada al 3r trimestre i atribueix la debilitat de la producció al fort creixement del 1r trimestre, les tensions geopolítiques del període i al sector de la construcció. També es van publicar dades de la inflació, que a Alemanya s'ha mantingut en l'1%, per contra a França es reduïa fins al 0,5%.

Enmig de la turbulència de BES, Moody's ha mantingut la seva perspectiva negativa a la banca espanyola, perquè encara que reconeix millores en termes macro, de liquiditat i capitalització, el nou marc europeu, en concret el mecanisme de resolució d'entitats, eleva el risc per als tenedors de deute.

Aquesta setmana estarem atents a la publicació de resultats empresarials dels EUA corresponents al segon trimestre, la ràtio de les companyies que eleven els seus resultats s'estima que caurà del 60% al maig al 50%. Destaquem als EUA, les vendes al detall, la producció industrial, l'índex d'indicadors i la confiança de consum de Michigan. A Europa, l'índex ZEW i al Japó, la reunió del BOJ.

                                                    Descarrega't l'informe de mercats complet

                                                        

Més informació al web de CatalunyaCaixa Inversió i al perfil de Twitter @CXinversio.

Anàlisi de mercats financers: setmana positiva als mercats de renda variable

7 jul. 2014

Setmana positiva als mercats de renda variable, tot i no tenir molts més detalls del programa de compra d'actius del BCE a Europa, i recolzada als EUA per les dades d'ocupació.

A l'informe d'ocupació dels EUA es va mostrar la creació de 288.000 llocs de treball no agrícola, superant així les expectatives que s'havien establert en 215.000. La taxa d'atur millorava també les expectatives, caient fins al 6,1%, situant-se així en nivells mínims dels últims 6 anys.

La reunió del BCE no va presentar grans novetats excepte canvis en la periodicitat de les reunions, que a partir de 2015 seran més freqüents (cada 6 setmanes) i es publicaran les actes, en línia amb la Reserva Federal Nord-americana.

Si bé no es va entrar en detall sobre la possible compra d'ABS, sí que es van comentar en major detall mesures per dotar de liquiditat al sistema. S'espera injectar un bilió d'euros en les dues pròximes finestres de TLTRO, que es produiran el 18 de setembre i l'11 de desembre. 

La inflació de la zona euro es va mantenir en el 0,5%.

Vam tenir dades positives del PMI manufacturer a Espanya, que va pujar fins 54,6, si bé no va ser suficient per compensar les valoracions negatives de l'índex en altres països, disminuint una dècima a la baixa el PMI manufacturer de l'Eurozona. El de serveis es va mostrar en línia amb el que s'esperava, per la seva part.

Al Japó vam tenir una dada positiva en la producció industrial mensual, amb una pujada del 0,5% després de la forta caiguda del 2,2% del mes anterior.

Aquesta setmana estarem atents al contingut del Llibre Beix de la FED, la reunió de política monetària del Banc d'Anglaterra, amb possibles indicis de la política futura de pujades de tipus, l'Ecofin i l'Eurogrup. Però estarem especialment atents a l'inici de la temporada de resultats del segon trimestre als Estats Units dimarts amb Alcoa.

                                                    Descarrega't l'informe de mercats complet

                                                        

Més informació al web de CatalunyaCaixa Inversió i al perfil de Twitter @CXinversio.

CatalunyaCaixa destina pisos per a lloguer social a Girona

3 jul. 2014

CatalunyaCaixa afavorim el lloguer social a Girona posant a disposició de l'Ajuntament habitatges propietat de CX per allotjar-hi persones en situació de vulnerabilitat.

L'alcalde de Girona, Carles Puigdemont, i el director de zona de Girona de CatalunyaCaixa, Tomàs Murciano, han signat l'acord per destinar a lloguer social habitatges que l'entitat té a la ciutat. D'aquesta manera, l'Ajuntament de Girona s'adhereix al pacte que van subscriure el Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya i CX l'octubre de 2013.

La iniciativa pretén allotjar persones en risc d'exclusió residencial. L'Ajuntament, a través dels Serveis Socials, identificarà les persones o famílies que podrien ser beneficiàries d'un habitatge de lloguer amb renda assequible. La renda de lloguer que hauran de pagar els llogaters no superarà el 30% dels seus ingressos nets.

Per ampliar més informació, llegiu la nota de premsa.

Anàlisi de mercats financers: fre a la tendència alcista

30 juny 2014

Fre a la tendència alcista de les últimes setmanes després de la revisió del PIB nord-americà, debilitat de les dades de confiança europees i les tensions geopolítiques a l'Iraq i Ucraïna.

La setmana es va veure esquitxada després d'una sorprenent revisió a la baixa del PIB del 1er trimestre als EUA que va presentar una contracció del 2,9% trimestral anualitzada enfront de l'1% previst i del 0,1% inicial. Aquesta mala dada s'atribueix al fet que l'adversa climatologia que va patir el país va tenir un efecte molt més intens del previst inicialment, especialment en els components de consum i les exportacions. Encara que altres experts opinen que tot i la política que ha dut a terme la FED, l'economia nord-americana no acaba d'enlairar-se.

La taxa d'atur, un dels paràmetres que recolza el creixement econòmic, certs economistes consideren que no és fidel, ja que es basa exclusivament en un constant descens de la força laboral que davant la falta de treball no s'inscriu en les llistes d'atur.

A Àsia destaquem una bona dada del PMI de confiança manufacturera de juny de la Xina que s'ha situat per sobre dels 50 punts, en expansió, per primera vegada en 6 mesos. I l'IPC del Japó que creixia el 3,7% interanual, per sobre del mes anterior i marca una tendència a l'alça.

A la Zona Euro, el PMI de confiança empresarial es va alentir per segon mes consecutiu, especialment llastrat perquè el creixement a Alemanya s'ha frenat i a França s'ha fet més evident la desacceleració. En contra, els països perifèrics mostren dades més vigoroses.

Aquesta setmana estarem atents a la reunió del BCE i la possible ampliació de les mesures d'estímul. Així com als EUA l'ISM de manufactures i la bateria de dades d'ocupació de juny (indicador ADP ocupació, taxa atur...) Divendres és festiu als EUA, Dia de la Independència.

                                                    Descarrega't l'informe de mercats complet

                                                        

Més informació al web de CatalunyaCaixa Inversió i al perfil de Twitter @CXinversio.

Darrera setmana per votar els beneficiaris de la targeta Catalunya Solidària

23 juny 2014

Si ets titular d'una Targeta Catalunya Solidària de CatalunyaCaixa, afanya't, només queda una setmana per tancar les votacions de les entitats beneficiàries! 

El proper 27 de juny és el darrer dia per triar el projecte al qual desitjaries que es destinessin els ajuts econòmics del programa. Si ets client de CatalunyaCaixa i tens la targeta, pots votar a través del formulari online del nostre web entre les 117 organitzacions sense ànim de lucre que opten a la donació del programa. Totes elles desenvolupen projectes socials en els àmbits de la pobresa, la salut o l'educació a Catalunya. Les 3 entitats més votades seran les escollides.

Amb aquest programa CatalunyaCaixa destina una donació equivalent al 0,10% de l'import de les compres efectuades pels clients titulars actuals i futurs de la CX Catalunya Solidària. Es tindran en compte les realitzades entre l'1 d'abril de 2014 i el 31 de març de 2015. Com més compres es facin, major serà l'import que CX hi donarà.

Es tracta d'una iniciativa financera associada a una prestació de caire social i territorial molt ben acollida tant per part de les entitats que s'hi presenten com per part dels clients adherits. Mostra de la bona recepció per part de les entitats és que 64 de les presentades enguany també ho van fer a l'edició anterior. Per part del client, ho mostren l'elevat nombre de titulars de la targeta, 58.000 clients ho són, i la valoració que en fan per la seva contribució sense cost a la tasca social de les entitats.

Fins a la data de tancament del programa, es pot consultar en temps real l'import que suma l'ajut. Al web de CatalunyaCaixa hem habilitat un comptador virtual que mostra al moment la quantitat acumulada en funció de les compres efectuades pels clients.

Els tres projectes més votats rebran una tercera part (a parts iguals) del total recaptat fins al tancament de la convocatòria.

Es preveu fer públic el nom de les tres organitzacions beneficiàries al setembre.

Com vàrem informar en una entrada anterior d'aquest bloc, en l'edició 2013 CatalunyaCaixa va destinar-hi 96.998 euros que es van repartir entre les entitats escollides pels clients, que van ser la Federació Catalana Banc dels Aliments, l'Associació Catalana Pro Persones SordCegues (APSOCECAT) i la Fundació Privada Mans a les Mans. 

La Targeta Solidària estableix un vincle emocional tant per la implicació social com per la contribució dins del territori, ja que són els propis clients qui decideixen quines entitats, de les que realitzen la seva activitat a Catalunya, són les beneficiàries i amb les compres fetes amb la seva targeta estan repercutint en un benefici per a la societat. La iniciativa constitueix doncs una clara expressió de l'essència de la proximitat de la Banca Km.0, pel compromís de CatalunyaCaixa amb l'impuls de l'economia local i el desenvolupament del territori.

Banca Km.0: CatalunyaCaixa impulsa el projecte d'Ampans per a la inserció laboral de persones amb discapacitat intel·lectual al Bages

17 juny 2014

A CatalunyaCaixa hem seleccionat el projecte d'inserció social i laboral de la Fundació Ampans com a receptor d'un fons de 60.000 euros destinats a programes socials.

El projecte beneficiari és COL-LABORUM, un programa social pioner d'inserció de persones amb discapacitat intel·lectual de la comarca del Bages, que es desenvolupa a partir d'un enfocament integral i personalitzat de servei i amb la implicació de diferents agents de la comunitat local. Això es tradueix en proporcionar un lloc de feina a mida, triat en funció de la capacitat, les aptituds i les preferències de cada persona que forma part del programa.

A més el projecte es complementa amb el foment de la inclusió social, donant recolzament com pot ser la recerca d'habitatge tutelat o la participació en activitats de la comunitat.

Domènec Casasayas, president de la Fundació Ampans, i Òscar Ferrer, director territorial de CatalunyaCaixa a la Catalunya Est, han signat el conveni de col·laboració a Manresa.

A CatalunyaCaixa seleccionem projectes com aquest, d'entitats arrelades al territori que donen resposta a necessitats socials d'importància rellevant i que generen un impacte positiu tant en l'entorn com en les persones. Aquests paràmetres propis de la filosofia Km.0 coincideixen amb la voluntat de servei de Banca Km.0 de CatalunyaCaixa, traduïda en personalització de solucions i en l'impuls d'activitats a nivell local per afavorir el desenvolupament del territori. 

La Fundació Ampans, que es va iniciar l'any 1965 com a associació, treballa per la millora de la qualitat de vida de les persones amb discapacitat intel·lectual de la comarca del Bages, creant i gestionant centres, serveis i suports amb criteris d'eficiència i eficàcia.

Per ampliar més informació, llegiu la nota de premsa.

Anàlisi de mercats financers: comportament majoritàriament negatiu a les borses

16 juny 2014

Comportament majoritàriament negatiu a les borses amb vista en algunes dades macroeconòmiques negatives i el preu del petroli en màxims de 6 mesos per les tensions a l'Iraq.

Respecte a les referències macroeconòmiques, als Estats Units van decebre les peticions setmanals d'atur, que es van incrementar més del previst, i les vendes al detall que es van incrementar només un 0,3% quan s'esperava el doble.

Standard & Poor's va mantenir el rating dels Estats Units a AA+.

A la Xina, les exportacions creixien per sobre del que s'esperava,  a l'inrevés que les importacions, amb una considerable caiguda respecte a les estimacions. L'IPC es va situar una dècima per sobre del que s'esperava, en el 2,5%. La producció industrial  es va mantenir en línia i les vendes al detall van superar les expectatives.

El Tresor espanyol va col·locar 9000m euros en bons a 10 anys mitjançant sindicació bancària, amb una forta demanda i una adjudicació del 59% entre inversors estrangers.

El Banc Mundial va rebaixar les expectatives de creixement mundial per al 2014 fins al 2,08% des del 3,2% anterior. Entre els motius per a aquest descens hi ha la caiguda en l'estimació de creixement dels EUA, la inestabilitat a Ucraïna (a la qual posteriorment s'ha restringit el subministrament de gas) i la desacceleració de l'economia xinesa. Per al 2015 o 2016 esperen una acceleració de l'economia mundial. 

El PIB japonès es va revisar a l'alça, fins al 6,7% trimestral en taxa anualitzada.

França va anunciar una reducció de la depesa pública de 4000m euros i rebaixes d'impostos.

Aquesta setmana destacarà la Reunió de la Reserva Federal, l'IPC dels Estats Units, l'Eurozona i el Regne Unit, la balança comercial del Japó i la reunió del Banc d'Anglaterra, entre altres variables.

                                                    Descarrega't l'informe de mercats complet

                                                        

Més informació al web de CatalunyaCaixa Inversió i al perfil de Twitter @CXinversio.

Banca Km.0: CX col·labora amb Femarec en la inserció laboral de persones amb discapacitat

12 juny 2014

CatalunyaCaixa col·laborem amb projectes d'entitats arrelades al territori que donen resposta a necessitats socials d'importància rellevant i que generen un impacte positiu tant en l'entorn com en les persones.

En aquest sentit, impulsem un projecte de l'entitat social Femarec per a la inserció laboral de persones amb discapacitat a Barcelona. En concret, Femarec rebrà 75.000 euros per al projecte que té com a objectiu la inserció laboral de 50 persones amb discapacitat i que també inclou el patrocini de la 18a producció de la Companyia de Teatre de Femarec.

Una de les línies de treball de l'entitat consisteix en generar un espai permanent d'aprenentatge  i d'experimentació per als treballadors i treballadores del Centre Especial de Treball, tots amb discapacitat psíquica i/o trastorn mental.

Les activitats d'aquest espai són generadores de nous coneixements i aptituds, tant a nivell psicomotriu com creatiu i de sensibilitat artística, que ajuden a potenciar l'autoestima i l'autonomia, claus en el desenvolupament de la seva ocupació laboral. Una de les iniciatives més emblemàtiques és la producció anual d'un espectacle a càrrec del seu grup de teatre social.

Amèlia Clara, presidenta de Femarec, i Josep Maria González, director territorial de CatalunyaCaixa, han signat avui el conveni de col·laboració al centre de formació de l'entitat a Barcelona.

A CatalunyaCaixa hem seleccionat aquest programa per la personalització del servei i l'arrelament territorial del projecte, paràmetres propis de la filosofia Km.0 i plenament coincidents amb la voluntat de servei de Banca Km.0 de CatalunyaCaixa, traduïda en personalització de solucions i en l'impuls d'activitats a nivell local per afavorir el desenvolupament del territori. 

Femarec treballa des de fa més de 20 anys per la inserció laboral, social i cultural de col·lectius en risc d'exclusió. L'entitat atén més de 9.000 persones anualment a través dels seus àmbits d'actuació i del seu Centre de Dia de Salut Mental i Centre Especial de Treball.

Pel que fa a la Companyia de Teatre Femarec, va nèixer l'any 1997 per a la integració social i cultural. Dirigida per l'actriu Glòria Rognoni, la companyia està integrada per actors i actrius amb discapacitat psíquica i/o trastorn mental.

Per ampliar més informació, llegiu la nota de premsa.

Banca Km.0: CatalunyaCaixa col·labora amb la Fundació Ramon Noguera en la inserció laboral de discapacitats

11 juny 2014

CatalunyaCaixa col·laborem amb diversos projectes socials vinculats amb el territori i les persones. Iniciatives que donen resposta a una necessitat social i que afavoreixen el desenvolupament de l'activitat local.

En base a aquestes premisses, hem seleccionat el projecte de la Fundació Ramon Noguera (FRN) per col·laborar-hi i impulsar la inserció laboral de persones amb discapacitat a Girona.

En concret, la FRN rebrà 62.000 euros per al projecte d'innovació que facilitarà la projecció futura del seu Centre Especial de Treball Mas Xirgu. 

Es tracta d'un centre de treball on la fundació crea oportunitats d'ocupació per a persones amb discapacitat intel·lectual que es troben en risc d'exclusió laboral. El centre té una activitat productiva diversa que comprèn, entre altres, el Rentat de Cotxes Mas Xirgu. Aquest servei, en marxa des de 2003 atén anualment unes 35.000 persones i actualment busca incrementar la fidelització de clients i la captació de nous, ampliant serveis.

L'objectiu final d'aquest CET és que constitueixi una plataforma d'hàbits laborals i de formació, que faciliti la inserció dels seus treballadors al mercat de treball ordinari.

Salvi Amagat, president del Grup FRN, i Òscar Ferrer, director territorial de CatalunyaCaixa a la Catalunya Est, han signat avui el conveni d'aquesta col·laboració. La signatura ha tingut lloc a la seu de la fundació a Girona.

El projecte encaixa en els paràmetres propis de la filosofia Km.0 i coincideix amb la voluntat de servei de Banca Km.0 de CatalunyaCaixa, traduïda en personalització de solucions i en l'impuls d'activitats a nivell local per afavorir el desenvolupament del territori. 

La Fundació Ramon Noguera està especialitzada en la creació i gestió de centres i serveis adreçats a persones amb discapacitat intel·lectual i a infants amb trastorn en el seu desenvolupament a la comarca del Gironès. La Fundació desenvolupa activitats des de dues àrees, la laboral i la social, i dóna atenció a més de 800 persones al llarg de l'any.

Per ampliar més informació, llegiu la nota de premsa.

Banca Km.0: CX i ASPROS impulsen la inserció social de persones amb discapacitat a Lleida

10 juny 2014

A CatalunyaCaixa donem suport a la Fundació ASPROS per impulsar la inserció social de persones amb discapacitat a Lleida.

En concret, financem amb 80.000 euros el programa per a la millora de la qualitat de vida de les persones amb discapacitat intel·lectual. Aquest projecte tracta de forma personalitzada la prevenció dels efectes de l'envelliment en aquest col·lectiu de persones, treballant l'estimulació multisensorial i potenciant la seva autonomia. En total, fins a 230 persones formaran part d'aquest programa.

Anna Campos, directora executiva de la Fundació ASPROS i Ignasi Martínez, director territorial de CatalunyaCaixa a la Catalunya Oest, han signat avui el conveni d'aquesta col·laboració. La signatura ha tingut lloc al complex Casa Nostra de Sudanell. 

Es tracta d'un projecte pioner que treballa a partir d'un tractament individualitzat de psicoestimulació. L'objectiu és que l'envelliment es produeixi de forma molt gradual, retardant al màxim els dèficits que, en aquestes persones sorgeixen de forma prematura.

A CatalunyaCaixa hem seleccionat aquest programa per la personalització del servei i l'arrelament territorial del projecte, paràmetres propis de la filosofia Km.0 i plenament coincidents amb la voluntat de servei de Banca Km.0 de CatalunyaCaixa, traduïda en personalització de solucions i en l'impuls d'activitats a nivell local per afavorir el desenvolupament del territori.

ASPROS es va constituir l'any 1962 com a associació i el 2005 va esdevenir Fundació. L'entitat sempre ha desenvolupat la seva tasca en pro de la qualitat de vida de les persones amb discapacitat intel·lectual, ampliada en el decurs dels anys a altres discapacitats com la sensorial i la física i malalties mental i orgànica. En l'actualitat, atén més de 500 persones. És una entitat referent en la realització de programes adreçats a afavorir la inserció social i laboral d'aquest col·lectiu.

Per ampliar més informació, llegiu la nota de premsa.

Ja tenim els guanyadors del sorteig de la CX Cursa Delta Prat. Enhorabona!

6 juny 2014

Avui hem realitzat el sorteig de la CX Cursa Delta Prat que premia amb inscripcions, motxilles i samarretes i bossa de corredor a 10 de les persones que han fet RT dels tweets sobre el sorteig publicats a @CXinfo i @CXclients i a 10 dels que han fet Like al post del Facebook CatalunyaCaixa Joves.

Aquests són els 10 guanyadors de Twitter:

@Bor_ja_gc

@Caulliflower

@cristianmurillo

@ipaladini

@hoommerr73

@Jordi_moprop

@miguelguru

@danisoriano70

@RuizRoser

@VGMontenegro   

 

Aquests són els 10 guanyadors dels participants al Facebook:

Mar Vall - Llosera

Gerard Bustos

Esmeralda Mendoza

Chelle Ramos

Jaume Roy

Oriol Enseñat Ametlla

Lidia Cartagena Reyes

Moni Solé

Laura García Castellanos

Maria Conejero 

 

Si no has estat premiat, pensa que l'11 de juny és la data límit per inscriure's a la cursa via web. Consulta les diferents modalitats d'inscripció al web de la cursa

Moltes gràcies a tothom per la vostra participació. Espereu que gaudiu de la cursa!

 


Banca Km.0

A CatalunyaCaixa apostem fortament per aquest tipus d'esdeveniments esportius populars pel vincle que generen amb el territori i la seva gent. Lligat a la nostra filosofia de Banca Km.0 - Banca de proximitat, donem suport a entitats i activitats del nostre territori pròximes a les persones.

Anàlisi setmanal de mercats financers: Setmana positiva als principals mercats

2 juny 2014

A la reunió del BCE del 5 de juny s'espera que Mario Draghi anunciï noves mesures d'estímul. Aquestes mesures excepcionals podrien incloure tipus de dipòsit en negatiu, nous LTRO per estimular el crèdit i baixades del tipus de referència.

Aquestes mesures estarien orientades a trencar l'espiral de risc deflacionista, especialment després de les últimes dades observades en països de l'Europa perifèrica com Espanya i Itàlia, retrocedint fins a nivells de 0,2% i 0,4% respectivament.

En la primera revisió del PIB del primer trimestre dels EUA assistim a una contracció més gran del previst. Ha passat successivament del +0,1% de la primera estimació al -0,5% esperat per a resultar una dada del -1%.

Darrere aquesta inesperada caiguda tenim davallada de les exportacions i d'inventaris que s'ha vist compensada per la bona dada de consum domèstic, així com elements estacionals.

A Espanya, les vendes al detall d'abril van pujar més del que s'esperava, després de dos mesos caient.

La balança per compte corrent espanyola ha mostrat un dèficit de -1800mn euros, disminuint el saldo acumulat dels darrers 12 mesos, que passa a ser del 0,4% del PIB del país.

A Ucraïna va guanyar el partit pro europeu, el que ha reduït el risc geopolític de la zona si bé encara continuen els enfrontaments armats.

Darrere d'aquesta caiguda tenim l'increment del dèficit en béns i serveis, que no s'ha vist compensat malgrat l'increment del superàvit turístic.

A més de la reunió de dijous del BCE, tindrem la reunió del G7, el PIB i l'IPC de l'Eurozona, pel que esperem valors de 0,7% i 0,9% en taxa interanual, subhastes de deute i als Estats Units, l'informe d'ocupació, l'ISM manufacturer i no manufacturer i el Llibre Beix de la FED.

                                                    Descarrega't l'informe de mercats complet

                                                        

Més informació al web de CatalunyaCaixa Inversió i al perfil de Twitter @CXinversio.